Deco element

Leer de magie en veelzijdigheid van glas kennen

Glas is state of the art bouwmateriaal met ongekende mogelijkheden. We maken van ondoorzichtige grondstoffen een doorzichtig product waarmee je kunt bouwen. Magisch toch?

Het werken met glas maakt ons in ieder geval ontzettend trots. We zien ons werk overal. Van het World Trade Center in New York tot het Van der Valk hotel vlak bij ons hoofdkantoor in Venlo. Met onze innovatieve glasoplossingen verbinden we binnen met buiten, zonder in te leveren op comfort, uitzicht en duurzaamheid.

De 4 redenen om bij Scheuten te werken

Goed geregeld

Als je bij Scheuten komt, word je ontvangen in de Scheuten familie. Je geniet van de voordelen van een lokaal bedrijf. Maar we zijn meer dan dat. Als onderdeel van een grote solide multinational zijn de zaken altijd goed geregeld. We doen wat we beloven en faciliteren alles rondom jouw werk. Als je iets nodig hebt, regelen we het. Van laptop tot veiligheidsschoenen. Zodat jij met volle energie je werk kunt doen en we samen kunnen groeien. En als het goed gaat met Scheuten, deel jij daarin mee. In de vorm van een bonus of gezellig feestje bijvoorbeeld.

Zo groeide Scheuten door de jaren heen tot wie we vandaag zijn:

1950

In 1950 begon de vader van Jacques Scheuten, Joseph Scheuten, met de verwerking van verschillende soorten vlakglas in Venlo. Ons bedrijf heeft sindsdien altijd aan de wieg gestaan van belangrijke innovaties.

1970

Scheuten was een van de eerste Nederlandse bedrijven die glas voor thermische isolatie produceerde. Scheuten had op dat moment 5 medewerkers in dienst.

1983

Na isolatieglas introduceerde Scheuten gelaagd glas op de Nederlandse markt. Het Scheuten team is uitgebreid tot ongeveer 250 medewerkers.

1990

Scheuten gaat verder met innoveren en verbreedt het assortiment met gehard glas. Scheuten zet voet in België en groeit met 35 mensen.

1995

Scheuten start met de verkoop van gecoat glas. Het Scheuten team groeit wederom. Dit keer met 30 mensen.

2020

Scheuten is onderdeel van de Glas Trösch groep in Zwitserland, een glasverwerkingsconcern met meer dan 65 vestigingen en 6.000 medewerkers.

Open cultuur

Bij Scheuten staan de deuren letterlijk open en maken we tijd voor je. We hechten grote waarde aan toegankelijkheid en eerlijkheid. Zo transparant als het helderste glas zullen we maar zeggen. En met transparant bedoelen we echt transparant, niet alleen voor onze gewaardeerde klanten en leveranciers, maar ook – misschien wel het belangrijkste – voor onze eigen mensen. Het is deze openheid die zorgt voor een heerlijke dosis positieve energie en wederzijds vertrouwen op de werkvloer. Dat is prettig samenwerken!

Verrassend flexibel

We begrijpen als geen ander de cruciale rol van flexibiliteit in het bouwproces. We hebben onze eigen processen hierop afgestemd en kunnen zo zeer goed anticiperen op veranderende omstandigheden. Want als het anders moet, dan moet dat gewoon gebeuren. Dat is waar wij bij Scheuten goed in zijn. Anders dan bij andere grote bedrijven, schakelen we verrassend snel. Bij Scheuten vind je geen drie lagen autorisatie. Onze lijnen zijn kort  zodat je lekker verder kunt. Bovendien houden we van de vrijheid om zelf te bepalen hoe we ons werk organiseren.
Flexibiliteit zit in ons DNA. Ook in dat van jou?

"Iedereen is hier goed voor mij."
Bekijk het verhaal van Kelvin
Kelvin

Productiemedewerker in Hoorn

Jouw input telt

Bij Scheuten delen we onze kennis. Je hoeft hier niet met een stapel diploma’s binnen te komen of de Nederlandse taal goed te beheersen. We helpen je het vak te leren. Dankzij de Scheuten Academy, intracompany en externe opleidingstrajecten blijven we ons ontwikkelen. Daarnaast staan we altijd open voor innovatie. We zijn benieuwd naar jouw ideeën en geven je alle ruimte om te experimenteren. Zo maken we samen ons productieproces nóg efficiënter, slimmer en duurzamer.